PROJECTS

Image Image Image

DREUN-XL Superhero Brut Rock

“Heroes are made by the paths they choose, not the powers they are graced with.” Iron Man

DREUN werd in 2017 in de ateliers van Tordale, zorginstelling voor mensen met (het vermoeden van) een verstandelijke beperking, in Torhout opgericht door gitarist/drummer Keanu Dewilde (RIP, Embers, The Ostend Street Orkestra).

kleinVerhaal nodigde KRANKLAND uit, rasmuzikant die zich verdiepte in muziek buiten de mainstream, om de krachten te bundelen met DREUN voor de ontwikkeling van nieuwe songs en opnames op het Drift muzieklabel.

DREUN XL werd geboren, een explosieve combinatie van negen muzikanten, superheroes pur sang, gespecialiseerd in bezwerende, psychedelische composities en het het slopen van geluidsmuren.
Gevraagd naar de muzikale invloeden hoorden we zowel de Samsonrock, Black Sabbath als Avicii galmen.

Let there be DREUN, superhero brut rock!

Image

Beautiful Monster - live theatermuziek - première woensdag 22/06/2022

De Figuranten is een kunstenorganisatie met Menen als uitvalsbasis. In dialoog met de meest kwetsbaren van de maatschappij onderzoekt, maakt en presenteert De Figuranten artistiek werk: theater, beeldende kunst, fotografie, video...

"Beautiful Monster" (regie Hein Mortier) is het resultaat van een intensief participatief productie- en repetitieproces waarin tekst, muziek en acteurs zoekend en tastend elkaar uitdagen en naar nieuwe plekken brengen.

Synopsis: 'Een man en een vrouw vragen zich af of ze een kind willen. Op zoek naar een antwoord, verbeelden ze zich het leven van het kind in verschillende omgevingen. Ze fantaseren utopische taferelen en onfeilbare goden. Maar in de schaduw van de paradijselijke wereld schuilen monsters, duivels en demonen...'

Introspection Music Experience - sept 2019 tot juni 2021

Introspection Music Experience (IME) is een internationaal project dat musici en componisten uit België, Griekenland en Spanje samen brengt om nieuwe muziek te maken met als thema psychische kwetsbaarheid.

KRANKLAND kampeerde voor IME met een bandopnemertje in een psycho-sociaal centrum (PSC Sint-Alexius) in Brussel op zoek naar schoonheid waar men ze zelden denkt te vinden: rond de karakters en stemmen van drie patiënten met een psychose=gevoeligheid Esperance, Hortensia & Sulekho bouwt hij een muzikaal universum waarin breekbaarheid kracht blijkt te zijn, waar achter tristesse joie de vivre schuilt en waar geslotenheid een inwendig feest maskeert.

KRANKLAND brengt een eerbetoon aan bijzondere stemmen, niet die in het hoofd maar die uit het strottenhoofd. Om de mensen die lijden aan stemmen een stem te géven. 

Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union, Fonds Vrienden van KAOS, Museum Dr. Guislain.
Website IME
Website Kaos
Muziek via Bandcamp
Image

PROJECT Z - 30/04/2019

PROJECT Z is een eerbetoon aan (on-)beminde muziek van bijzondere kunstenaars. Treed binnen in het spiegelpaleis van de scheve noot, het wilde universum van de expressie en ongefilterde klanken. Alles ongehoord.

KRANKLAND volgt sporen naar oude of hedendaagse parels buiten de mainstream, oeuvres van artiesten die het ’normale’ en het ’schone’ op losse schroeven zetten.

KRANKLAND nodigt uit: wie voelt zich verwant? Wie laat zich uitdagen? Wie brengt een ode aan de expressie?

KRANKLAND cureert: één avond waar het anders-zijn verdwijnt. PROJECT Z live in deSingel met KRANKLAND, Johannes Verschaeve, Hélène Bracke, Jan Swerts + Illuminine, Onmens, Micha Volders, Colin H. Van Eeckhout, Guido Belcanto, The Ostend Street Orkestra… En met muziek van Jos Steen, Oscar Haus, Michel Dave, Jean-Pierre Plisnier, The Wild Classical Music Ensemble en vele andere…

Tentoonstelling in het Museum Dr. Guislain volgt vanaf 22/11/2019 tot 3/03/2020.

Tickets
Info en muziek

DANSE MASSACRE - 25/07/2018

DANSE MASSACRE was the opening procession of Theater Aan Zee 2018. An anarchist, dadaistic funeral march, a collaboration between KRANKLAND and The Ostend Street Orkestra.

KINTSUGI - touring now (or not)

KINTSUGI turns trash into art. We make bizarre instruments, unheard sounds, futuristic musical vehicles from scraps. An ongoing collaboration with Karel de Backer and David Demeyere.

Book a gig