PROJECTS

Introspection Music Experience - sept 2019 tot juni 2021

Introspection Music Experience (IME) is een internationaal project dat musici en componisten uit België, Griekenland en Spanje samen brengt om nieuwe muziek te maken met als thema psychische kwetsbaarheid.

KRANKLAND kampeerde voor IME met een bandopnemertje in een psycho-sociaal centrum (PSC Sint-Alexius) in Brussel op zoek naar schoonheid waar men ze zelden denkt te vinden: rond de karakters en stemmen van drie patiënten met een psychose=gevoeligheid Esperance, Hortensia & Sulekho bouwt hij een muzikaal universum waarin breekbaarheid kracht blijkt te zijn, waar achter tristesse joie de vivre schuilt en waar geslotenheid een inwendig feest maskeert.

KRANKLAND brengt een eerbetoon aan bijzondere stemmen, niet die in het hoofd maar die uit het strottenhoofd. Om de mensen die lijden aan stemmen een stem te géven. 

Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union, Fonds Vrienden van KAOS, Museum Dr. Guislain.
Website IME
Website Kaos
Muziek via Bandcamp
Image

PROJECT Z - 30/04/2019

PROJECT Z is een eerbetoon aan (on-)beminde muziek van bijzondere kunstenaars. Treed binnen in het spiegelpaleis van de scheve noot, het wilde universum van de expressie en ongefilterde klanken. Alles ongehoord.

KRANKLAND volgt sporen naar oude of hedendaagse parels buiten de mainstream, oeuvres van artiesten die het ’normale’ en het ’schone’ op losse schroeven zetten.

KRANKLAND nodigt uit: wie voelt zich verwant? Wie laat zich uitdagen? Wie brengt een ode aan de expressie?

KRANKLAND cureert: één avond waar het anders-zijn verdwijnt. PROJECT Z live in deSingel met KRANKLAND, Johannes Verschaeve, Hélène Bracke, Jan Swerts + Illuminine, Onmens, Micha Volders, Colin H. Van Eeckhout, Guido Belcanto, The Ostend Street Orkestra… En met muziek van Jos Steen, Oscar Haus, Michel Dave, Jean-Pierre Plisnier, The Wild Classical Music Ensemble en vele andere…

Tentoonstelling in het Museum Dr. Guislain volgt vanaf 22/11/2019 tot 3/03/2020.

Tickets
Info en muziek

DANSE MASSACRE - 25/07/2018

DANSE MASSACRE was the opening procession of Theater Aan Zee 2018. An anarchist, dadaistic funeral march, a collaboration between KRANKLAND and The Ostend Street Orkestra.

KINTSUGI - touring now (or not)

KINTSUGI turns trash into art. We make bizarre instruments, unheard sounds, futuristic musical vehicles from scraps. An ongoing collaboration with Karel de Backer and David Demeyere.

Book a gig